Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/drtaskov/public_html/libraries/cms/application/cms.php on line 464

Фасети

    Фасетите са фини керамични плочици използвани за да възстановят или подобрят естествения вид на зъбите. Могат да бъдат направени от няколко слоя, като по този начин се пресъздават в дълбочина различните слоеве на зъба или да са монолитни (от един слой), който се оцветява допълнително. За изработката им е необходимо премахването на много тънък слой от емайла (между 0.5 и 1мм), което ги прави щадящи към естествените зъбни тъкани. Така се освобождава място за нанасянето на материал, който да подобри външния вид на предните зъби и да възстанови функцията им.

     Здравината на закрепване на фасетите се осигурява от здрава химична връзка (адхезивна), която се образува между останалия емайл и керамиката след специална обработка на двете повърхности и нанасянето между тях на светлинно полимеризиращ цимент.  От голямо значение за отличния резултат е активното участие на пациента, който да оцени и приеме проекта предложен му от зъболекарят.

    Предимства:

        -          Сред предимствата, които ни дават фасетите е възможността да се изработят индивидуално за всеки пациент така, че да бъдат неразличими.

        -          За разлика от естествените зъби, които са податливи на външни въздействия като оцветяване от вино, цигари и кафе, керамичните фасети остават непроменени във времето.

        -          За разлика от короните изискват значително по-малко отнемане на емайл.

        -          Фасетите могат да маскират дори силно преоцветени зъби.

        -          Чрез тях може да се коригират леки завъртания, припокривания или разстояния между зъбите.

        -          Добра поносимост на венеца към керамиката.

        -          Добри естетически качества на керамиката.

Контакти

Младост 2 бл. 253 партер
София, България, 1799
Mobile: 0897 407 320
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
www.drtaskov.com

Работно време

от Понеделник до Събота

С предварително записване на час!


Галерия